Menu

VEDLIGEHOLD DIN ALTAN

Vedligehold

Stål

Alle ståldele fra Balco Kontech er varmgalvaniseret stål, dette er et vedligeholdelsesfrit materiale med ekstra lang levetid. Stålet kan afvaskes med vand og opvaskemiddel. Overfladen patinerer naturligt med alderen.

Lakeret stål

Lakeret stål kan afvaskes med vand og opvaskemiddel.

Er der opstået ridser i lakken, kan det repareres med spraymaling eller en laksstift. Da materialet ikke ruster, er det dog mest for synets skyld. Husk altid at læse producentens vejledning inden du starter.

Bemærk: Der tages forbehold for mindre farveforskelle..

Galvaniseret stål

Galvaniseret stål er et vedligeholdelsesfrit materiale og kan afvaskes med vand og opvaskemiddel.

Skulle der opstå der opstå meget dybe ridser i galvaniseringen eller beskadiges på anden måde, kan den repareres med en galvaniseringsspray som fås i et bygge- marked. Husk altid at læse producentens vejledning inden du starter.

Bemærk: Der tages forbehold for mindre farveforskelle..

Aluminium

Aluminium er et vedligeholdelsesfrit materiale. Aluminium kan afvaskes med vand og opvaskemiddel.

Rustne genstande må ikke lægges/ sættes på gulvet, eller op af rækværket, idet dette vil skade overfladen på aluminiumsgulvet/ rækværket.

Der må ikke rengøres med syre, base og andre skrappe midler, da disse reagerer kemisk med aluminiummet.

Hvis aluminiummet beskadiges eller ridses vil der ikke ske det store. I dit lokale byggemarked kan der købes En hurtigtørrende kvalitetslak til reparation af overfladeridser på alukserede emner.

Med tiden vil aluminium korroderer og få et matgrå udseende!

Træ

For ikke at træet med tiden skal blive gråligt og sprukket, anbefales der en oliebehandling mindst én gang årligt, men gerne flere gange. Olien skal være en træbeskyttelsesolie til udendørs brug. Husk altid at læse producentens vejledning inden du starter.

Har gulvet mistet sin naturlige glød, skal det slibes grundigt inden det gives olie første gang. Først med sandpapir korn (80) og derefter (120). For at få et pænere resultat kan man slibe med sandpapir korn (240) mellem hvert lag olie. Dette gøres et par gange for at opnå det bedste resultat.

Fiberbeton

Fiberbeton kan afvaskes med vand og opvaskemiddel. Påfør derefter et lag plejemiddel på pladen og fordel overskydende plejemiddel til steder, hvor pladen har suget alt plejemidlet. Fortsæt processen indtil pladen ikke suger mere plejemiddel og dermed er mættet.

Herefter aftørres pladen. Hvis pladen ikke aftørres kan det overskydende plejemiddel resultere i en fedtet overflade, som skal tørpoleres. Overfladen behandles efterfølgende efter behov. Betonfiberoverflader må ikke komme i kontakt med syre og syreholdige produkter da dette kan opløse cementen.

Det anbefales også, at man ikke kradser i gulvet med metalredskaber eller lignende, da dette kan forårsage varige skader.

Glas

Glassene rengøres med vand og sæbe, da syre/base og andre skrappere midler kan give misfarvning og andre uønskede kemiske reaktioner ved kontakt med altangulvet.

Alt opsat glas er enten hærdet, lamineret eller hærdet/lamineret sikkerhedsglas.

Glas skal behandles som almindeligt vinduesglas mv. og må aldrig skrabes med genstande, som kan ridse i overfladen.

Døre og vinduer

Der vil altid ske tilsmudsning af udvendige overflader og dele. For at sikre længst mulig levetid skal disse dele og overflader rengøres med vand og almindeligt rengøringsmiddel. Husk at tørre efter.

Ydermere skal dele smøres med olie en gang årligt.

Som udgangspunkt henvises der til producentens vedligeholdelses- vejledning.

Materiale fakta

Træ

Træ er et naturmateriale. Når elementer overfladebehandles vil der kunne forekomme variationer og uregelmæssigheder i bl.a. træets farve, som ikke er en fejl eller mangel fra producentens side, men alene et resultat af, at der er valgt et ”levende” materiale.

Generelt må det accepteres, at træ er et naturprodukt, som ofte er meget inhomogent. Der vil kunne forekomme struktur og glansvariationer, og andre normale trævariationer, som f.eks. uregelmæssigheder omkring knaster, hvor opkog og rynkedannelse mv. kan forekomme.

Specielt ved lyse farver kan der forekomme farveforskel fra knaster. Knaster vil altid være synlige i større eller mindre grad.

Harpiks kan også trænge igennem malings-/olielaget og danne små dråber på overfladen af træet. Når dråberne har siddet tilstrækkelig længe, vil de være krystalliserede og kan børstes væk uden at der sker noget med overfladen af træet.

Eternit

Eternit er et materiale, som med tiden kan få en anden farvenuance, og det må påregnes at en helt ensfarvet underbeklædning ikke kan opnås. Eternit holder længe på fugt, og man oplever ofte, at der med tiden danner sig skjolder. Ydermere giver den ru overflade mulighed for, at støv og pollenpartikler hurtigt sætter sig fast, hvilket er grobund for algebelægning. Det kan ikke anbefales at nedvaske eller overfladebehandle pladen.

Sandwich komposit

Pladen er meget let og alligevel meget stiv. Den består af 2 meget tynde aluminiumsplader med en polyethylenkerne. Pladen fås i mange farver, oftest hvid, og er miljøvenlig og kan genbruges 100%

STENI Nature

STENI er en facadeplade bestående af glasfiberarmeret polymerkomposit med en overflade af knust natursten.

Galvanisering/Varmforzinkning

Galvanisering/Varmforzinkning er en af de bedste former for korrosionsbeskyttelse. Under processen renses emnet for fedt, olie, glødeskaller, rust og andre urenheder, inden det nedsænkes i ca. 450 grader varm zink. Herved opstår der en legering mellem jern og zink, og dermed en meget tæt og fastsiddende beskyttelse af emnet der er så stærkt, at konstruktionen kan transporteres og håndteres uden, at zinken bliver beskadiget.